Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Романівська ДПІ: Отримання електронних довірчих послуг

опубліковано 15 листопада 2021 о 11:35

Романівська ДПІ інформує, що відповідно до п. 4 статті 18 Закону України «Про електронні довірчі послуги» «кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису». Електронний підпис фактично є електронним посвідченням особи, що дозволяє безпечно та надійно ідентифікувати людину в мережі Інтернет, на офіційних інформаційних ресурсах органів державної влади та організацій приватного бізнесу.

Особистий ключ електронного підпису зберігається у підписувача (користувача) на звичайній флешці або на захищеному носієві ключової інформації (Кристал, Алмаз, Токен тощо). Передавати особистий ключ будь-якій особі або розголошувати пароль до нього заборонено законом. Такий ключ є скомпрометованим та його сертифікат підлягає скасуванню.

Перевірити працездатність ключа можливо на сайті Надавача https://acskidd.gov.ua/ у розділі «Підпис даних» здійснивши підписання будь-якого файла. У разі успішного підписання ключ та відповідні йому сертифікати працездатні.