Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Податківці міста Житомира під час зустрічі обговорили норми закону про одноразове декларування

опубліковано 12 листопада 2021 о 11:48

Начальник Житомирської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Святослав Максимчук під час зустрічі розповів громадянам та представникам бізнесу про податкову амністію.

За словами податківця, скористатися податковою амністією можуть громадяни України, які до 1 січня 2021 року стали власниками активів, що придбані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені. Декларуванню підлягають грошові кошти в національній та в іноземній валютах, банківські метали, рухоме та нерухоме майно, дорогоцінне каміння тощо.

Ставки оподаткування залежать від виду об’єкта та місця його розташування.

Святослав Максимчук наголосив, що подати декларацію можна лише в електронному вигляді через електронний кабінет платника до 1 вересня 2022 року, тобто до терміну закінчення кампанії одноразового декларування. Скористатись правом на податкову амністію є добровільною справою кожного.

Також посадовець звернув увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та нагадала, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань.