Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бердичівська ДПІ: Порядок отримання витягу з реєстру платників єдиного податку в електронній формі

опубліковано 24 вересня 2021 о 16:18

Бердичівська ДПІ інформує, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку 1–3 групи,  у меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету можуть створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу за формою F1302101. У разі надсилання запиту за цією формою з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні / вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. При цьому роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

Так, відповідно до п. 299.9 ст. 299 Податкового кодексу України за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не має перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу та самого витягу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.