Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Андрушівська ДПІ: щодо порушень у сфері РРО

опубліковано 27 липня 2021 о 10:09

З 1 січня 2021 року по 1 січня 2022 року без РРО/ПРО можуть працювати ФОП – платники єдиного податку 2-4-ї груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року (1320000 грн), незалежно від обраного виду діяльності.

 

Без РРО не зможуть обійтися ті ФОП, які здійснюють:-реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту;-реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;-реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

 

Таким чином, обов'язкове застосування РРО та/або ПРРО всім суб'єктам господарювання на спрощеній системі, які реалізують ліки, вироби медичного призначення та надають платні послуги в сфері охорони здоров'я.

 

Андрушівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що згідно з п. 1 ст. 17 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»(далі – № 265), за порушення вимог цього Закону до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції. 

У разі встановлення в ході перевірки факту, зокрема,  не проведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО або  проведення розрахункових операцій з використанням реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг) застосовуються такі санкції:

-100 відсотків вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

-150 відсотків вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.

Проте, відповідно до п. 11 Прикінцевих положень Закону № 265 тимчасово, до 1 січня 2022 року, санкції, визначені пунктом 1 статті 17 цього Закону, застосовуються в таких розмірах:

-10 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за порушення, вчинене вперше;

-50 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) - за кожне наступне вчинене порушення.