Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ємільчинська ДПІ: Платники податків можуть подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування через Електронний кабінет платника податків

опубліковано 26 липня 2021 о 16:01

Ємільчинська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Житомирській області повідомляє,  що відповідно до п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої – третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 – 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Кодексу.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява).

Заява подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено Кодексом, зокрема, засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Кодексом та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Для надіслання Заяви фізичною особою – підприємцем в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету обирається рік та місяць, в якому створюється Заява, та з переліку електронних форм обирається Заява за формою F0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації.

У запропонованій формі Заяви необхідно заповнити відповідні поля електронного документу, підписати та надіслати, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично.

Ємільчинська державна податкова інспекція звертає увагу, що фахівцями податкової інспекції надаються практичні консультації платникам щодо порядку подання звітності через Електронний кабінет, а також допомога платникам податків при формуванні звітних документів з використанням електронного цифрового підпису та інше. Окрім того, для зручності платників податків в Центрі обслуговування платників Ємільчинської державної податкової інспекції  обладнане робоче місце з підключенням до мережі Інтернет, розміщені інформаційні матеріали.