Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Активний діалог з територіальною громадою у форматі засідання «круглого столу»

опубліковано 11 червня 2021 о 13:39

З метою пошуку резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів та здійснення необхідного контролю за своєчасністю та повнотою проведення платежів відбулося засідання у вигляді «круглого столу» за участю представників податкової служби та голови Березівської СТГ Михайла Яромова.

В. о. начальника Житомирської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Ліна Лялевич відмітила: «Надання сервісів платникам і забезпечення податкових надходжень до бюджету – це наша щоденна робота».

Начальником Житомирського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок Оленою Чайковською та заступником начальника відділу камеральних перевірок Наталією Гаврилюк на засіданні обговорювались питання з надходження коштів від використання природних ресурсів, зокрема: екологічного податку, рентна плати за спеціальне використання надр, земельних відносин.

Зокрема увага приділялась питанням: взаємодії  з територіальними громадами,організації та проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній стосовно декларування громадянами та самозайнятими особами доходів, отриманих у 2020 році, новацій у сфері застосування РРО, скорочення заборгованості по податках і зборах. При цьому увага акцентована на необхідності залучення місцевих органів, сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад до поширення інформації за цим напрямком.

Обговорили посадовці й інші питання, які все ще залишаються актуальними, а саме: легалізація підприємницької діяльності, трудових відносин, заробітної плати та сплата в повному обсязі належних платежів.

Заступником начальника відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном управління по роботі з податковим боргом Миколою Раздобурдіним акцентовано увагу на погашенні податкового боргу платників, які провадять діяльність на території Березівської СТГ.

Начальник Житомирського відділу податків зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Галина Кравчук звернула увагу присутніх на необхідності інформування населення щодо вчасного надання інформації до податкової інспекції про зміни, які відбуваються стосовно власників земельних ділянок та про виникнення прав на користування пільгами щодо сплати податку.

Також податківець наголосила, що громадяни мають можливість пройти звірку даних по майнових податках. Для проведення такої звірки власникам об’єктів нерухомого майна або земельних ділянок потрібно особисто звертатися до Центрів обслуговування платників, при собі мати оригінали документів про право власності на майно.

Михайло Яромов констатував, що вагомим джерелом наповнення місцевого бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб, та наголосив на готовності спеціалістів громади якісно й ефективно співпрацювати з податковою службою та платниками податків заради збільшення дохідної частини бюджету.

Засідання «круглого столу» відбулося у форматі активного діалогу. Розглядались питання переваг електронних сервісів ДПС, організації роботи ЦНАП на території Березівської СТГ.

Учасники заходу домовились про подальшу співпрацю та систематичний обмін інформацією задля плідної роботи, збільшення надходжень до бюджету та, відповідно, розвитку громади.