Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізична особа – підприємець може отримати кваліфіковану електронну печатку для застосування програмних РРО

опубліковано 17 серпня 2020 о 10:36

Малинське управління Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області повідомляє, що фізична особа – підприємець може звернутись до будь-якого відокремленого пункту реєстрації користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за отриманням кваліфікованої електронної печатки, яка буде застосовуватися в програмних реєстраторах розрахункових операцій. Для отримання печатки фізичній особі - підприємцю необхідно:

- здійснити попередній запис (на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу COVID-19 на території України) до відповідного відокремленого пункту реєстрації засобами телефонного зв’язку;

- підготувати необхідний перелік реєстраційних документів для отримання печатки, з яким можливо ознайомитись у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО», Інформаційно-довідкового департаменту ДПС обравши категорію «фізична особа»;

- прийти у відповідний відокремлений пункт реєстрації на зазначений час з оригіналами документів для ідентифікації користувача та передачі необхідних для реєстрації документів.

При цьому ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням печатки здійснюється за умови її особистої присутності.

Слід зазначити, що на кожний РРО формується окремий кваліфікований сертифікат електронної печатки, тому фізична особа - підприємець подає окремий пакет документів на кожний РРО.

Нагадаємо, з 01.08.2020 набирає чинності Закон України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», згідно з яким вносяться зміни, зокрема, до ст. 13 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами, відповідно до яких для застосування в програмних РРО може використовуватися електронна печатка фізичної особи – підприємця.

Пунктом 9 частини першої ст. 1 Закону України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» із змінами визначено, що електронна печатка – електронні дані, які додаються створювачем електронної печатки до інших електронних даних або логічно з ними пов’язуються і використовуються для визначення походження та перевірки цілісності пов’язаних електронних даних.

 Сектор забезпечення Малинського управління

ГУ ДПС у Житомирській області