Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання РРО можуть отримати нове програмне забезпечення безкоштовно

опубліковано 10 липня 2020 о 10:03

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що Законом України від 17.03.2020 № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» було внесено зміни до Закону України від 20.09.2019 року № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг». Зокрема, впровадження застосування програмних РРО перенесено з 19 квітня 2020 року на 1 серпня 2020 року.

Також, запроваджується низка новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій, зокрема, суб’єктам господарювання буде дозволено при здійсненні готівкових розрахунків із споживачами застосовувати програмні РРО, в якості яких можливо буде використовувати будь-який пристрій (смартфон, планшет, комп’ютер тощо), який за допомогою спеціального програмного забезпечення може фіскалізувати розрахункові операції на сервері ДПС.

Звертаємо увагу, що для уникнення втрат, у першу чергу суб’єктів малого бізнесу, відповідне програмне забезпечення буде надаватися ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

Довідково: Станом на 01.07.2020 року на податковому обліку Житомирського управління ГУ ДПС у Житомирській області перебувають 2808 суб’єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Сектор забезпечення роботи

                                               Житомирського управління ГУ ДПС

                                               у Житомирській області