Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які переваги застосування програмних РРО «пРРОсто»

опубліковано 11 березня 2020 о 17:15

Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» (далі – Закон № 128-IX) з 19.04.2020 року передбачається запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу.

Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон заощадивши кошти на придбання традиційних РРО та їх обслуговування.

Переваги застосування програмних РРО:

- виключно онлайн реєстрація та онлайн передача (отримання) даних;

- Z-звіт створюється в автоматичному режимі, без ризику санкцій за його не створення для платника;

- з’являється альтернатива класичним РРО, які коштують платникам мінімум 200 грн щомісяця для кожного РРО. Тепер користувачі зможуть користуватися безкоштовним рішенням;

- дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), а потім надіслати звіт до ДПС;

- ДПС надаватиме інформаційну підтримку та допомогу у користуванні новими програмними РРО;

- суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб;

- нові мобільні точки продажів (кава машини, мобільні продажі тощо).

Реєстрація програмного РРО відбуватиметься онлайн в електронному кабінеті платника.

Програмний РРО видаватиме електронний чек, який можна буде надіслати покупцю на електронну пошту, або основні комунікаційні месенджери за номером телефону.

На сьогодні триває тестування першого релізу безкоштовного додатку «пРРОсто», розробленого Державною податковою службою.

Наразі додаток працює тільки в режимі “онлайн”.

Це лише MVP (minimum viable product) версія для тестування.

Наступні релізи відбуватимуться після опрацювання коментарів та пропозицій від тестувальників, а також з урахуванням вимог API.

Запис на тестування відбувається на сайті https://prrosto.kmu.gov.ua/.

Пропозиції та зауваження можна надіслати безпосередньо через додаток «пРРОсто».

 Сектор забезпечення роботи

                                               Житомирського управління ГУ ДПС

                                               у Житомирській області