Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги підприємців, що зобов’язані застосовувати під час провадження діяльності реєстратори розрахункових операцій (ФОП II-IV груп)!

опубліковано 28 листопада 2022 о 16:56

Фізичні особи – підприємці, платники єдиного податку II-IV груп та на загальній системі оподаткування, що здійснюють готівкові та безготівкові розрахунки, незалежно від обсягу доходу та сфери діяльності, зобов’язані застосовувати у роботі реєстратори розрахункових операцій або їх програмні аналоги. Виключення – суб’єкти господарювання, місце торгівлі або надання послуг яких знаходиться на територія села (звісно ж, у разі якщо це не є реалізацією підакцизних товарів) та за умови використання ними розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій.

Крім того, підприємці, що є платниками ПДВ або здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, зобов’язані вести облік товарних запасів.

Нагадуємо підприємцям, що Центри обслуговування платників Державних податкових інспекцій, зокрема, надають такі адміністративні послуги, як реєстрація РРО, реєстрація КОРО і розрахункових книжок.

Більше інформації щодо застосування ПРРО можна знайти на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Застосування під час провадження діяльності реєстраторів розрахункових операцій регулюється Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95 ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Не застосовують РРО/ПРРО ФОП І групи відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України.