Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги, які фізичні особи можуть отримати у ЦОП

опубліковано 25 листопада 2022 о 15:28

У Центрах обслуговування платників Державних податкових інспекцій громадяни можуть отримати низку послуг, зокрема, щодо отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків, довідки про доходи чи про подану декларацію тощо.

Аби отримати вказані послуги, необхідно звернутися безпосередньо до працівників ЦОП, або ж скористатися електронними сервісами податкової служби. Останній спосіб є значно зручнішим, адже Електронний кабінет платника дає змогу взаємодіяти з податковою не відвідуючи її особисто.

Щоб отримати доступ до усіх функцій Електронного кабінету платника, слід увійти до його приватної частини за допомогою Кваліфікованого електронного підпису, що сертифікований у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (детальніше – https://cabinet.tax.gov.ua/help/login.html#label-login).

Аби отримати конкретну послугу, потрібно обрати відповідну у верхньому полі кабінету та натиснути «Створити» Потім перевірити правильність заповнення реквізитів запиту, внести відомості щодо адреси місця проживання, паспортного документа та інші необхідні дані; підписати документ КЕП та натиснути «Відправити».

Через деякий час має надійти:

Квитанція № 1 – повідомлення про прийняття запиту;

Квитанція № 2 – власне відповідь на запит, наприклад, відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Детальніше з переліком адміністративних послуг для громадян та алгоритмом їх отримання можна ознайомитися за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/help/individual.html.

Електронний кабінет платника – https://cabinet.tax.gov.ua/.