Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 01 лютого 2023 о 16:53

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області нагадують, що до 01 січня 2023 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, у межах якої можна сплатити податки і збори з активів, з яких вони не були сплачені при набутті в періоди до 01 січня 2021 року.

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування наведено нижче:

Ставка 5 %:

щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні;

щодо права грошової вимоги до резидентів України;

щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) в Україні, крім тих, які оподатковуються за ставкою 9 %.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами.

Ставка 9 %:

щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах;

щодо прав грошової вимоги до нерезидентів України;

щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном, крім тих, які оподатковуються за ставкою 2,5 %.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами.

Ставка 2,5 %:

щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01.09.2021 до 28.02.2023 до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.