Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фактична перевірка суб`єктів господарювання: виявлені чергові порушення у використанні РРО/ПРРО

опубліковано 26 грудня 2023 о 13:06

Головним управління ДПС у Житомирській області, на виконання функцій визначених Податковим кодексом України, на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства при проведенні розрахункових операцій, в тому числі застосування реєстраторів розрахункових операцій. 

Однією з підстав для проведення фактичної перевірки, визначеної Податковим кодексом України, є отримання звернення щодо невидачі фіскального чеку при купівлі товару або отриманні послуги. 

Нещодавно працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області, на підставі отриманих звернень щодо невидачі розрахункових документів за придбаний товар та отримані послуги, проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання, який реалізує товар за допомогою вейдингового автомата самообслуговування. Незважаючи на технічну можливість використання програмного РРО платник здійснював розрахункові операції без використання належним чином зареєстрованого ПРРО. 

Ще одне порушення встановлено при проведенні фактичної перевірки мийки самообслуговування, на якій також проводились розрахункові операції за надані послуги мийки автомобілів без використання РРО/ПРРО. 

За результатами проведених перевірок у терміни, визначені законодавством, до суб’єктів господарювання, які здійснювали діяльність з порушенням порядку ведення розрахункових операцій, будуть застосовані відповідні штрафні санкцій. 

Головне управління ДПС у Житомирській області вкотре наголошує на обов’язку застосування РРО/ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків за реалізований товар та надані послуги.