Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС встановлено численні факти використання незадекларованої праці

опубліковано 25 грудня 2023 о 09:22

Державна податкова служба України нагадує, що одним із пріоритетних напрямів діяльності ДПС є запобігання використанню незадекларованої праці.

Незадекларована праця не тільки обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, а й створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників.

За порушення законодавства про працю можуть бути застосовані різні види санкцій, залежно від характеру і наслідків порушення, а також від суб’єкта господарювання, який його скоїв.

Своєчасне оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності бізнесу. До того ж, фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

Територіальними органами ДПС протягом листопада – грудня 2023 року встановлено численні факти провадження діяльності без належного оформлення трудових відносин.

На Миколаївщині встановлені випадки непрацевлаштування робітників на територіях Первомайської та Южноукраїнської громад.

https://mk.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/737996.html

На Харківщині встановлено факти зайняття господарською діяльністю без офіційного працевлаштування.

https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/737976.html

В Одеському регіоні перевіркою встановлено факти укладення договорів цивільно-правового характеру, які підпадають під дію трудових договорів.

https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/737203.html

Факти реалізації одягу іноземного та вітчизняного походження без застосування РРО/ПРРО та використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин встановлено податківцями Київщини.

https://kyivobl.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/732555.html

Встановлені факти використання найманої праці без належного оформлення трудового договору та подання повідомлення до контролюючого органу про використання найманої праці на Кіровоградщині.

https://kr.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/738027.html

Волинські податківці встановили факти надання послуг і технічного обслуговування автомобілів без застосування реєстратора розрахункових операцій та без належного оформлення трудових відносин.

https://vl.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/737923.html

 На Хмельниччині реалізація товарів здійснювалась без застосування РРО/ПРРО, а саму торгівлю здійснювала особа без оформлення трудових відносин. 

https://km.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/737736.html

ДПС акцентує увагу, що задекларована праця – це ваша репутація та успіх, адже сплачуючи кошти в бюджет ви здійснюєте особистий вклад в економіку країни та її обороноздатність.