Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівниками ГУ ДПС у Житомирській області виявлено таксиста, який працював в «тіні»

опубліковано 22 грудня 2023 о 12:47

Нещодавно, під час проведення фактичної перевірки однієї з інтернет-служб таксі, працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Житомирській області встановлено факт здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів без державної реєстрації суб’єкта господарювання. За результатами проведеної перевірки на порушника складено та направлено до суду адміністративний протокол на підставі ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час проведення контрольно-перевірочних заходів, надано роз’яснення норм діючого законодавства в частині обов’язку реєстрації суб’єкта господарювання.

Головне управління ДПС у Житомирській області зауважує, що здійснення господарської діяльності можливе лише за умови Державної реєстрації суб’єктом господарювання з відповідним видом діяльності.

Відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які надають послуги таксі зобов’язані використовувати РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за надані послуги.