Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 92 % декларацій про майновий стан і доходи подано в електронному вигляді

опубліковано 24 квітня 2023 о 16:00

Протягом І кварталу поточного року платниками податків Головного управління ДПС у Житомирській області подано 6576 декларації про майновий стан і доходи, зокрема за допомогою сервісу «Електронний кабінет» подано 6056 декларацій, що складає 92,1 % від загальної кількості поданих.

Звертаємо увагу, що громадяни, які отримали іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Використання цього електронного сервісу:

– скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;

– мінімізує помилки при заповненні декларації;

– надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.