Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В рамках кампанії «Урожай» задекларовано дохід на суму понад 644 тисяч гривень

опубліковано 26 березня 2021 о 13:51

Так, станом на 26.03.2021 до ГУ ДПС у Житомирській області громадянами подано 116 декларацій про майновий стан і доходи, за 2020 рік, в тому числі 19 декларацій подано від осіб, які надають послуги з обробітку, збору урожаю, інші сільськогосподарські послуги населенню, якими задекларовано дохід на суму 644,8 тис. грн. З них до сплати самостійно задекларовано податку на доходи фізичних осіб – 97,1 тис. грн., та військового збору – 7,8 тис. гривень.

Доходи мають задекларувати громадяни - власники сільськогосподарської техніки, які проводять обробіток землі іншим фізичним особам (оранка, культування, посів, комбайнування, тощо) та при цьому не зареєстровані як фізичні особи - підприємці (ФОП). Такі громадяни зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи, відповідно до п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), у якій включити суму отриманих доходів до загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок із таких доходів.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається до податкового органу за своєю податковою адресою (за якою її взято на облік як платника податку у контролюючому органі), в термін до 01 травня 2021 року, а сума задекларованих в ній податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору платники мають сплатити до 01.07.2021 року.

Звертаємо увагу, що за неподання або несвоєчасне подання декларації про майновий стан і доходи відповідно п. 120.1 ст. 120 Кодексу передбачена відповідальність в сумі 340 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. За ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, передбаченно накладення штрафу у розмірі 1020 гривень.