Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Витяг з листа ГУ ДФС у Житомирській області від 04.11.2016 за № 1069/6/06-30-12-03-20 стосовно декларування податку на прибуток за 9 місяців 2016 року

опубліковано 07 листопада 2016 о 12:32

Головне управління ДФС у Житомирській області, розглянувши звернення на урядову гарячу лінію «….»  від 25.10.2016  та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), у межах своєї компетенції повідомляє.

Відповідно до п. 137.4 ст. 137 ПКУ податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п.137.5 цієї статті, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Податковий (звітний) період починається з першого календарного дня податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем податкового (звітного) періоду, крім: випадку (п. 137.4.2) взяття на облік контролюючим органом як платника податку на прибуток протягом податкового (звітного) періоду, тоді перший податковий (звітний) період розпочинається з дати взяття на облік і закінчується останнім календарним днем такого податкового (звітного) періоду.

Якщо платник податку на прибуток ліквідується, відповідно до п.п.137.4.3 п. 137.4 ст. 137 останнім податковим (звітним) періодом вважається період, на який припадає дата ліквідації.

Відповідно до п. 137.5 ст. 137 річний податковий (звітний) період встановлюється для платників податку, які зареєстровані протягом звітного (податкового) року (новостворені), що сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році, а також для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 20 мільйонів гривень.   

КП по експлуатації адмінбудинків протягом 2016 року здійснило реорганізацію на підставі рішення Житомирської обласної ради шляхом перетворення, а не ліквідації юридичної особи, то відповідно до п.137.5 ст.137 ПКУ встановлюється річний  податковий (звітний) період.

Згідно із ст. 52 ПКУ податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Додатково інформуємо Вас, що для платників податків на базі Інформаційно-довідкового центру ДФС України працює Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР), за допомогою якого можна отримати роз’яснення з питань податкового та валютного законодавства. Центр працює щоденно з 8-00 до 20-00 год., окрім суботи та неділі. Дзвінки безкоштовні, приймаються зі стаціонарних телефонів за єдиним багатоканальним телефонним номером 0-800-501-00-7. Також цілодобово на e-mail: idd@sfs.gov.ua можна відправляти запити з питань застосування податкового законодавства. Повна інформація про діяльність Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу розміщена на веб-сайті Державної фіскальної служби України – www.zir.sfs.gov.ua та на суб-сайті Головного управління ДФС у Житомирській області – www.zt.sfs.gov.ua.