Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з ОТГ – один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби

опубліковано 24 квітня 2024 о 16:30

Сьогодні, 24 квітня 2024 року, у рамках співпраці з представниками об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ) заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області (далі – ГУ ДПС) Галина Воробей провела онлайн засідання «круглого столу» з керівниками та представниками територіальних громад Житомирського району. 

У засіданні також прийняли участь керівники підрозділів ГУ ДПС. 

Галина Воробей привітала присутніх, подякувала усім за участь та зазначила: «Проведення таких зустрічей в цьому році стали традицією. Це ще раз підтверджує, що співпраця між органами місцевого самоврядування та податковою службою в частині збільшення надходжень до бюджету, адмініструванні та стягненні податкових платежів є надзвичайно важливою». 

На засіданні «круглого столу» обговорювались питання щодо оподаткування доходів громадян, які вони отримали в минулому році, зокрема залучення до декларування громадян, які надають послуги з обробітку землі чи отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, питання мінімального податкового зобов’язання, сплати податкового боргу, майнових податків, використання електронних сервісів ДПС, тощо.

Зокрема, окрему увагу звернули на порядок повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань, особливості застосування РРО на території сільської місцевості, умови обов`язкового використання платіжних терміналів для розрахунків банківськими картками та наголошено на критеріях  для проведення фактичних перевірок з касової дисципліни.

та розглянули вимоги щодо здійснення розрахунків суб’єктами господарської діяльності на території громад з використанням спеціальних платіжних засобів.

Засідання відбулось у форматі конструктивного діалогу, де обговорювались нагальні питання для кожної із сторін. 

Представники ОТГ подякували організаторам засідання та висловили впевненість, що і у подальшому співпраця з податковою службою буде ефективно розвиватись. 

Варто зазначити, що важливе значення у співпраці органів податкової служби з ОТГ має інформаційна взаємодія. Джерелом інформування суспільства є сайти органів влади, які допомагають обмінюватись інформацією та сприяють взаємодії і з територіальними громадами. Завжди актуальна інформація на субсайті ГУ ДПС у Житомирській області – https://zt.tax.gov.ua/ та сторінці у соціальній мережі Facebook.