Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Овруцька ДПІ: Робоча нарада з керівництвом Овруцької ОТГ про наповнення місцевого бюджету

опубліковано 26 квітня 2024 о 16:16

Нещодавно в приміщенні Овруцької міської ради відбулась робоча зустріч  начальника Овруцької  ДПІ Сергієм Невмержицьким з міським головою Іваном Корудом, начальником земельного відділу Сергієм Жуком та спеціалістами фінансового відділу Овруцької ОТГ.  

Зокрема, присутні обговорили питання координації роботи в напрямку наповнення місцевого бюджету громади за рахунок своєчасної сплати фізичними особами земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно.  

Обговорили питання про обов’язок платників використовувати в підприємницькій діяльності  РРО/ПРРО, та ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. 

Також, звернули увагу на шляхи погашення податкового боргу, легалізацію зайнятості населення та порядок офіційного оформлення найманих працівників. 

Розглянуто питання щодо необхідності дотримання норм трудового законодавства роботодавцями громади. 

Сергій Невмержицький зазначив, що для успішного розвитку громади необхідно забезпечити стабільні надходження до бюджету податків і зборів, зокрема земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного та акцизного податків також висловив прохання до представників громади виявляти факти та надавати до Головного управління ДПС у Житомирській області  переліки платників, які здають земельні ділянки в оренду для залучення їх до оподаткування

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю з метою сприяння розвитку бізнесу та системного надходження податків і зборів до бюджету.