Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малинська ДПІ: Перевірте достовірність даних по видам економічної діяльності самостійно

опубліковано 17 квітня 2024 о 11:15

Начальник Малинської державної податкової інспекції Ольга Сокол звертає увагу платників на необхідність приведення у відповідність видів економічної діяльності, заявлених при реєстрації. 

В Україні використовується Національний класифікатор України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010).  

КВЕД необхідно визначати та реєструвати на початку своєї діяльності. В процесі діяльності може виникнути необхідність у зміні або додаванні КВЕДів.  Процес діджиталізації в Україні не минув і цю сферу життєдіяльності, тому наразі змінити КВЕД можна онлайн. Відразу слід зазначити, що процедура зміни та додавання КВЕДів є однаковою. 

Нагадаємо, що КВЕД відображається у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр), тому вносити КВЕД, змінювати та додавати їх можуть державні реєстратори або нотаріуси. Але поряд з консервативним методом подання паперової заяви зараз її можна подати через електронні сервіси. Якщо Ви є фізичною особою-підприємцем, такий сервіс є у застосунку "Дія". 

Важливо, якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою. 

Органи Державної податкової служби України отримують відомості з Єдиного державного реєстру для виконання покладених повноважень та є третьою особою у процесі інформаційного обміну між державними реєстраторами та суб’єктами господарювання. Відомості Єдиного державного реєстру є підставою для взяття суб’єкта господарювання на податковий облік та для внесення змін до реєстраційних даних платників податків.  

Начальник Малинської ДПІ рекомендує переглянути та оновити інформацію у власних реєстраційних даних в органах ДПС.