Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 14 грудня 2022 о 11:33

Головне управління ДПС у Житомирської області нагадує, що кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування було продовжено до 01 березня 2023 року. А отже,

фізичні особи – резиденти, в тому числі самозайняті особи та

фізичні особи – нерезиденти, але які були такими на момент набуття об’єктів декларування чи отримання доходів, за які було набуто об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків

можуть задекларувати належні їм активи, розміщені на території України та/або за її межами, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) до бази для нарахування Збору встановлені у таких розмірах:

ставка 5 %:

- щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні;

- щодо права грошової вимоги до резидентів України;

- щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) в Україні, крім тих, які оподатковуються за ставкою 9 %.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами;

ставка 9 %:

- щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах;

- щодо прав грошової вимоги до нерезидентів України;

- щодо інших об’єктів декларування, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном, крім тих, які оподатковуються за ставкою 2,5 %.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами.

ставка 2,5 %:

- щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01.09.2021 до 28.02.2023 до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 % зі сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.