Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як визначатиметься кількість порушень у разі проведення розрахункових операцій без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного?

опубліковано 09 червня 2022 о 10:22

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що у разі виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання фактів порушень вимог щодо реалізації товарів (послуг) через реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД до суб’єкта господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, незалежно від кількості встановлених таких порушень та адміністративна відповідальність передбачена ст. 155 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

При цьому, оскільки це порушення не є триваючим та визнається як таке, що має разовий характер, то наступне аналогічне порушення з метою застосування адміністративної відповідальності буде вважатись повторним.